11/12/2018
Kwaliteit

Een betoverende dag in RevArte

11 december 2018

WHAT MATTERS TO YOU: 11 PROJECTEN IN DE KIJKER

EEN BETOVERENDE DAG VOOR REVALIDATIEZIEKENHUIS RevArte

Van 6 november tot 5 december kreeg de magische dag van het revalidatieziekenhuis RevArte de volle aandacht. 

COMPLIMENTENKAARTJES EN POSTERS

Zorgen voor een betoverende dag, dat was het centrale thema van de WMTY-dag in het revalidatieziekenhuis RevArte. Tijdens de week van 6 juni toverden de vele complimentenkaartjes, uitgedeeld en ingevuld door zorgverleners en patiënten, een glimlach op het gezicht van iedereen. Op elke verpleegafdeling hing een poster met de vraag ‘wat doet er voor jou echt toe’. Alle antwoorden van de patiënten werden verzameld op één grote poster die nu als blijvende inspiratiebron dient.

GOOCHELEN MET GUINELLI

Op 6 juni zorgde goochelaar en illusionist Guinelli voor een namiddag vol magisch entertainment. Op de verschillende afdelingen, in de therapieruimtes en in de cafetaria creëerde hij een sfeer van oprechte verbazing. ‘Hoe kan dat?’ weerklonk de hele tijd. “Voor mij was het een bijzonder leuke en geslaagde ervaring. Zowel de revalidanten als het personeel keken me eerst raar aan en vroegen zich af wat ik kwam doen. Maar van zodra de kaarten begonnen te zweven, de biljetten van 10 euro in biljetten van 100 euro veranderden en ik ogenschijnlijk hun gedachten kon lezen, was het één en al plezier en verbazing. Zowel in de wandelgangen, op de kamers als op het zonnige terras. De verwondering en lachende gezichten waren dan ook de mooiste beloning en waardering die ik kon wensen”, vertelt Guinelli.

PLANTJES

Iedere patiënt kreeg ook een plantje en kaartje met de inspirerende tekst: “Wat als we nu eens simpelweg geloven in mensen. In wat ze kunnen, wat ze willen en waarvan ze dromen. En vooral ook geloven in onszelf, in onze eigen mogelijkheden: wat kan ik doen, wat wil ik doen om de dromen van anderen waar te maken. Simpelweg geloven dat gewone mensen, hand in hand, schouder aan schouder, buitengewone dingen doen. Wat als we nu eens simpelweg echt luisteren naar mensen en hun wensen (vrij naar Barack Obama).” Kortom, de essentie van WMTY!

 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.