WSW-schaal: waardeschaal subjectief welbevinden bij ouderen met dementie

De schaal belicht de zes domeinen van het rationeel model van het subjectief welbevinden van Marcoen en Grommen (2006) namelijk: het psychisch welbevinden, het lichamelijk welbevinden, het sociaal welbevinden, het materieel welbevinden, het cultureel welbevinden en het existentieel welbevinden. De gestandaardiseerde schaal verzamelt observaties van personen met dementie aan de hand van 30 uitspraken. De eindscore geeft aan welke dimensie van het subjectief welbevinden de hoogste prioriteit heeft. Dit vormt de basis om die multidisciplinair doelen voorop te stellen en therapie├źn vorm te geven om te kunnen spreken van bewonersgerichte zorg bij ouderen met dementie.
Tijdens deze tweedaagse gaan we naast de theoretische achtergrond van de schaal in op de mogelijke toepassingen en het gebruik van het instrument. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leren we de scores te interpreteren. Na de eerste dag is het de bedoeling dat de deelnemers de schaal gaan toepassen in hun praktijk. Tijdens de tweede dag van deze vormingsreeks gaan we met deze ervaringen uit het werkveld verder aan de slag. De observaties zijn een hulpmiddel om ons te richten op het kerngebied van het subjectief welbevinden. We denken na hoe we dit concreet kunnen meenemen in therapie en het ruime activiteitenaanbod en de dagdagelijkse zorg.

Het programma van deze studiedag en andere praktische informatie vind je via deze link: https://www.arteveldehogeschool.be/opleidingen/bijscholingen-en-studieda...

Wanneer?

Van donderdag 23 april 2020 - 09:30 tot donderdag 23 april 2020 - 16:00

Waar?

Arteveldehogeschool, campus Kantienberg, Voetweg 66, 9000 Gent
Oost-Vlaanderen

Contact gegevens

Arteveldehogeschool
Voetweg 66, 9000 Gent
09 234 70 000
dienstverlening.gezondheidszorg@arteveldehs.be