Webinar: Zorgen voor iemand met dementie

Dementie: door het bos de bomen zien. Welke ondersteuning bestaat er en hoe hou ik het vol?

Dementie is een syndroom waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. Vandaag leven in Vlaanderen 136.000 mensen met dementie. Tegen 2035 zou deze groep aangroeien tot 188.000. 70% van de mensen met dementie woont vandaag thuis.

Herken je deze situatie? Dan kun je heel wat opsteken tijdens dit webinar, waar we stilstaan bij zelfzorg voor mantelzorgers. We geven hen enkele bruikbare tips, een antwoord op enkele prangende vragen en een duwtje in de rug. Waar ontmoet je andere mantelzorgers? Hoe vind je tijd voor jezelf? Hoe bouw je een netwerk uit dat je kan helpen? Waar vind je de kracht en de steun om je goed te voelen in je (nieuwe) rol? … 

Prijs: gratis, maar inschrijven is verplicht

Programma

Aan het woord komt Hilde Delameillieure, coördinator van Regionaal expertisecentrum en thuisbegeleidingsdienst dementie Foton. We gaan ook in gesprek met een ervaren mantelzorger. 
Je kunt vooraf en ook de avond zelf vragen stellen die we met plezier voorleggen aan onze sprekers.

Inschrijven

Inschrijven kun je tot zondagavond 18 april via het inschrijvingsformulier hieronder en is gratis. Na je inschrijving, krijg je meteen de link om deel te nemen aan het webinar en krijg je de eerste mogelijkheid om een vraag te posten.

Wanneer?

Van dinsdag 20 april 2021 - 19:00 tot dinsdag 20 april 2021 - 20:30

Waar?

Online
Andere

Contact gegevens

CERA
Muntstraat 1, 3000 Leuven
+32 0800 62 340
info@cera.coop