31/01/2022, 9:00 - 14/02/2022, 16:30
Personeel en Organisatie

Vorming teamleiderschap (Gent) (VOLZET)

DEZE VORMING IS VOLZET. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Als hoofverpleegkundige of teamcoördinator zoek je manieren om je team bevlogen te laten samenwerken. Je steunt, kanaliseert en botst op grenzen. Hoe kan je ervoor zorgen dat medewerkers zich betrokken voelen bij hun werk, dat ze zich medeverantwoordelijk voelen voor de kwaliteit van zorg? Hoe zorg je dat ze met vertrouwen zelf beslissingen nemen en dat die beslissingen passen binnen het kader en de structuur? Hoe blijf je weg van micromanagement? Hoe richt je de aandacht op talenten en groeikansen? Hoe realiseer je een open feedbackcultuur?

Zorgnet-Icuro organiseert hierover een vorming van 2 dagen met daartussen een huiswerkopdracht. Een aanvraag voor erkenning als vorming in het kader van functiecomplementen werd ingediend. De groepen tellen maximum 20 personen.

Wat mag je verwachten als outcome? Deze vorming rond teamleiderschap biedt je kaders om naar jezelf als teamleider en de processen in je team te kijken. Je verwerft inzichten én hands-on tools om concreet aan de slag te gaan waardoor je je sterker voelt om actief aan de slag te gaan met je team.

Begeleiders van de vorming zijn prof. dr. Erik Franck en Karen van Garsse.

Erik Franck, psycholoog, gedragstherapeut (UGent) en supervisor van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie. Hij is deeltijds professor aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen met expertise in onderzoek en onderwijs rond leiderschap in gezondheid en zorg, teamwerk, en professioneel welbevinden.

Karen Van Garsse, leiderschapscoach en teamcoach. Ze is kracht- en zijnsgericht coach en geeft training in krachtgericht coachen, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak in diepgaand leren en effectief functioneren waarbij overlevingspatronen transformeren naar authentiek en gegrond handelen. Karen maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Praktische info

Voor wie?

  • Hoofdverpleegkundige of teamverantwoordelijke in de zorg. Het aansturen van een team en coachen van medewerkers behoort tot je takenpakket.
  • Dit aanbod is exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.

Data

  • Dag 1: 31/01 van 9u tot 16u30.
  • Dag 2: 14/02 van 9u tot 16u30

Kostprijs
290 euro, inclusief broodjesmaaltijd.

Inschrijven (DEZE VORMING IS VOLZET. Inschrijven is niet meer mogelijk.)

Bij inschrijving engageer je je voor deelname aan de 2 dagen. 

Annuleren met volledige terugbetaling is mogelijk tot 10 dagen voor de eerste sessie.

De factuur ontvang je na de uiterste inschrijvingsdatum van 20 december 2021.

Voor meer info over de inhoud van de vorming kan je terecht bij Karolien Vermeiren op karolien.vermeiren@zorgneticuro.be of 0485/043405
Voor meer info over je inschrijving kan je terecht bij Marianne Troch, marianne.troch@zorgneticuro.be of 0498/544513

Locatie
Buro.532, Rooigemlaan 532, 9000 Gent
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
+3225118008
E-mail
karolien.vermeiren@zorgneticuro.be