27/04/2023, 9:00 - 20:30 28/04/2023, 9:00 - 15:00
Personeel en Organisatie Kwaliteit Zorgbeleid Bestuur Geestelijke gezondheidszorg

Toekomstdagen voor de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en België

De geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en België wordt uitgedaagd. De complexiteit van de zorgnoden groeit, de wachttijden evenzeer. Zorgcontinuïteit en geïntegreerde zorg zijn mooi, deze begrippen in de praktijk handen en voeten geven is echter niet eenvoudig. Hoog tijd om alle expertise, die in de sector aanwezig is, samen te leggen en gericht door te denken over een strategie die toekomstproof is.  

Professor Dr. Ronny Bruffaerts zorgt voor een wetenschappelijk onderbouwd kader als basis. Peter Rosseel zal de dagen deskundig begeleiden zodat de resultaten van de gesprekken innovatief en prikkelend zijn. Zijn expertise rond strategie en beleid geeft ons handvaten om de strategie voor de toekomst van de ggz uit te tekenen. Peter is directeur van MCR, een spin-off van de KU Leuven en doceert het vak veranderkunde aan de faculteiten Geneeskunde, Rechten en Criminologie aan de KU Leuven.

Programma 

27 april   

9u00

Onthaal

9u30

Opstart en kadering  

10u00   

Debat rond het thema 'Hoe het zorgaanbod afstemmen op de zorgnoden?'  

12u30   

Middagpauze 

14u00  

Debat rond het thema 'Grenzen verleggen of bewaken in de organisatie van de zorg' 

17u00    

Pauze & apero   

18u30   

Diner 

28 april  

9u00            

Debat rond het thema 'Van visie naar strategie naar implementatie'  

12u00             

Middagpauze 

13u00   

Debat rond het thema 'Wat betekent dit voor ons werkingsgebied?' 

14u30    

Afronding 

Voor wie?

Er worden per voorziening twee deelnemers verwacht: de algemeen directeur en bij voorkeur de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de voorzitter in een andere voorziening ook algemeen directeur is (en van daaruit wenst deel te nemen) kan een ander lid van de Raad van Bestuur deelnemen.

Deze activiteit is exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.

Waar?

Deze tweedaagse gaat door in Hotel Van der Valk, Rode Kruisplein 1-4 in Mechelen.  
Er is ruime parking voorzien aan het hotel.  

Kostprijs?

De kostprijs voor deze tweedaagse bedraagt 450 euro. Dit is inclusief begeleiding, pen en papier, lunch, koffie met versnaperingen én diner. Dit is exclusief overnachting en parkingkosten.  

Indien u wil overnachten, kan u zelf uw overnachting boeken:  

  • In Hotel Van der Valk (tot 31 januari voor de prijs van 159 Euro voor de kamer met ontbijt, vanaf 1 februari met korting op de normale prijs) door bijgevoegd formulier  te mailen naar info@hotel-mechelen.be. U vindt het formulier als bijlage onderaan deze pagina.  

  • Of kies een ander hotel in de buurt. 

Inschrijven, betalen en annuleren

Inschrijven kan tot 30/3/2023. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Inschrijvingen zullen stoppen als het eerder volzet is.  
Na inschrijving ontvangt u een mail met het verzoek tot betaling. Uw inschrijving is definitief na indienen van het inschrijvingsformulier en geldig na de betaling van het volledige verschuldigd bedrag. Indien u verhinderd bent, kan u kosteloos annuleren tot 17 april. Bij annulatie nadien is 100% van het inschrijfgeld verschuldigd. 
Lees hier de algemene voorwaarden voor vormingsactiviteiten van Zorgnet-Icuro.

Bij annulatie bent u zelf verantwoordelijk voor het annuleren van de hotelkamer en de eventuele kosten.

Meer info?

Heeft u vragen over de inhoud van de activiteit? Neem dan contact met Karolien Vermeiren via karolien.vermeiren@zorgneticuro.be of Yves Wuyts via yves.wuyts@zorgneticuro.be.   
Heeft u vragen over uw inschrijving? Neem dan contact met Marianne Troch via marianne.troch@zorgneticuro.be of 0498 54 45 13. 

Schrijf je in

Locatie
Hotel Van der Valk, Rode Kruisplein 1-4 in Mechelen
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 511 80 08
E-mail
post@zorgneticuro.be