Symposium "Hart op weg naar verbinding in de zorg"

Persoonsgerichte zorg doe je samen; bent u juist verbonden? 

Vrijdag 27 september 2019 organiseren het Maastricht UMC+ en het NIAZ een prachtsymposium in Maastricht over persoonsgerichte zorg. Het wordt een programma met de hoofdletter P. De P van Patiënt, Professional en Partners; de hoofdrolspelers die samen de kwaliteit van zorg maken. Hoe is het zorglandschap de afgelopen jaren veranderd? Waar staan we nu en wat verwachten we voor de toekomst? Hoe garanderen we samen de beste en meest veilige, persoonsgerichte zorg?

Een indrukwekkende line-up aan sprekers gaat de discussie aan en duikt de diepte in. Nederlandse en Belgische vakcollega’s delen hun ervaringen én toekomstvisie.

Keynote sprekers in de ochtend:

  • paneldiscussie o.l.v. drs. Guy Peeters:  dr. Joke Boonstra (Erasmus MC), Piet Vanthemsche (Wit-Gele Kruis Vlaanderen), dr. Jo Leysen (AZ Turnhout, Vlaams Ziekenhuis Netwerk Leuven) en dr. Piet Batenburg (Catharinaziekenhuis, Santeon);
  • Ruud Veltenaar (filosoof, trendwatcher);
  • prof.dr. Nico van Meeteren (Top Sector Life Sciences & Health);
  • Dianda Veldman (Patiëntenfederatie Nederland) en Stefanie Veraghtert (The Big C.);
  • live vanuit ETZ Tilburg: dr. Anita Wydoodt en drs. Ton Ruikes over de 1e Qmentum Global audit.

In de middag is er keuze uit 18 inspirerende expertsessies:

Thema patiënt:

Positieve gezondheid / De patiënt aan het roer / De patiënt in het oncologienetwerk / Nieuwe zorgpaden in samenwerking met de patiënt / Kwaliteit zorgketen verbeteren voor de patiënt; ervaringen vanuit een thuiszorgorganisatie.

Thema professional:

Mentaal kapitaal / Van 'Patient centered' naar 'Person centered care' / Nurses in the mix / Mens achter de patiënt, voelen met het hart van een ander / Leren van professionals op de werkplek.

Thema Partners:

Netwerkvorming in de zorg / Zorglijnaudit in de regio / Hoe accrediteer je een netwerk? / GGZ in 2040: onmisbaar voor positieve gezondheid en disease management / De juiste plek met de juiste zorg voor de kwetsbare oudere / Workshop Safety II.

Klik hier voor de site, bekijk het programma met de sprekers en de deelsessies. Kies de deelsessies die u graag wil bijwonen en schrijf u in!

Wanneer?

Van vrijdag 27 september 2019 - 09:15 tot vrijdag 27 september 2019 - 16:40

Waar?

MECC Maastricht
Andere

Contact gegevens

Kwaliteit & Veiligheid Maastricht UMC+
P. Debeyelaan 35, 6229 HX Maastricht
+33 (0)43 3875431
secretariaat.kwaliteitenveiligheid@mumc.nl