Vormingen

Bijvoorbeeld: 17/01/2018

Bijvoorbeeld: 17/01/2018

Steeds meer professionele hulp- en zorgorganisaties schakelen onlinehulp in. Dit postgraduaat belicht relevante onlinehulptoepassingen en  leert je hoe je ze kan implementeren in je organisatie.

Welke onlinehulpcompetenties heb je nodig? Hoe werk je aan mediawijsheid? Hoe  professioneel chatten, e-mailen, serious games, beeldbellen, onlinedagboeken, zelftesten of monitoringtools inzetten? Hoe onlinehulp positioneren ten aanzien van andere hulp en zorg en hoe onlinehulp implementeren je in je organisatie?

Start:...

Wanneer? 19/09/2017 tot 05/06/2018
Waar? Gent, Arteveldehogeschool, Campus SInt-Annaplein, Sint-Annaplein 31

Goede hoofdverpleegkundigen en leidinggevenden zijn onmisbaar in de zorg. Zij vormen de schakel tussen het management en de uitvoering van de zorg én zij zijn de motor en de spil van het team. Leidinggevenden sturen hun medewerkers aan: ze stimuleren, inspireren en motiveren. Goede hoofdverpleegkundigen verhogen de motivatie, de betrokkenheid, de prestaties en de productiviteit van hun team. Zo beïnvloeden zij rechtstreeks de kwaliteit, de efficiëntie en de effectiviteit van de zorg aan patiënten, klanten en bewoners. 
De kaderopleiding Nursing biedt cursisten een...

Wanneer? 25/09/2017 tot 30/06/2019
Waar? CVO Lethas, Campus Vergote Vergote square 43 / Fr. Pelletierstraat 100 1030 Brussel
Wanneer? 05/10/2017 tot 07/06/2018
Waar? De lesdagen gaan door in leslokalen van KU Leuven en UPC Kortenberg

Mag ik erop vertrouwen dat het resultaat van mijn bloedanalyse correct is? Bevat dit doosje het medicijn dat vermeld staat op de verpakking? Dit zijn maar enkele van de vragen en uitdagingen die de basis vormen van de opleiding “Kwaliteitszorg in een biomedische, biotechnologische of farmaceutische omgeving”.

De opleiding is multidisciplinair en praktijkgericht, en speelt in op de groeiende vraag naar kwaliteitszorg en -bewaking. Hierbij worden wetenschappelijk gefundeerde denkkaders, procedures, technieken en werkwijzen aangereikt die de kwaliteit van het professionele handelen...

Wanneer? 10/10/2017 tot 26/06/2018
Waar? Centrum Leuven

De sociale zekerheid is een kathedraal, maar dan eentje die misschien aan renovatie toe is...
Wie heeft op wat recht? Hoe krijgen we het allemaal betaald? Hoe bouw je rechten op? Welke plichten staan daar tegenover?

Tussen 10 oktober en 8 maart 2018 komen negen eminente sprekers ons een inzicht verschaffen hoe volgens hen de sociale zekerheid in de toekomst moet evolueren.
De sprekers behoren allen tot de belangrijkste actoren in dit maatschappelijk debat. Zo kunnen we volgende sprekers begroeten:

10 oktober 2017
Vincent Van Quickenborne - Open VLD...

Wanneer? 10/10/2017 tot 08/03/2018
Waar? Diverse locaties

Een herstelverlener kan het best omschreven worden als een ‘relatiedeskundige met een specifieke deskundigheid’.

van Os, 2016

Onder impuls van vermaatschappelijking beweegt behandeling zich steeds meer in de richting van herstelondersteunende zorg. De definitie van gezondheid is in verandering. Gezondheid gaat niet langer over de afwezigheid van ziekte, ook de WHO (2005) omschrijft het als:

‘A state of well-being in which the individual realizes his or her own abilities, can cope with the normal stresses of life, can work productively and fruitfully, and...

Wanneer? 13/10/2017 tot 29/06/2018
Waar? Hogeschool UC Leuven-Limburg (Sociale Hogeschool Heverlee)

Voor een studie rond patiëntenparticipatie tijdens multidisciplinaire teambesprekingen in de geestelijke gezondheidszorg zijn we op zoek naar hulpverleners en (ex)-patiënten die ervaring hebben met dit thema en bereid zijn deze ervaringen te delen onder de vorm van een expertpanel.

Meer informatie: zie bijgevoegde brochure.

Wanneer? 20/10/2017 tot 31/01/2018
Waar? Tienen

Na alweer een succesvol jaar stellen wij u met genoegen het programma van de vierde jaargang Interuniversitaire Permanente Vorming Management en Beleid Gezondheidszorg voor.

Wij bieden u een boeiende mix van cursussen, studiedagen en seminaries over organisatie, financiering en kwaliteit. Het programma vertrekt vanuit een geïntegreerde visie op zorg en verzorging. Nu zowel op federaal als Vlaams niveau de nieuwe plannen en beleidsinitiatieven verder worden ontrold, willen we ook hier vooral houvast en inzicht bieden. Ervaringen uit het buitenland en uit andere sectoren kunnen...

Wanneer? 16/11/2017 tot 01/12/2018
Waar? diverse data en locaties

Last van vergadermoeheid?

Zijn vergaderingen soms saai, langdradig en niet efficiënt? Worden agendapunten steeds op dezelfde manier behandeld? Zijn deelnemers weinig actief en wil je daar verandering in brengen? Of wil je simpelweg je arsenaal werkvormen uitbreiden zodat je vergaderingen en agendapunten op een boeiende manier kan begeleiden? Dan is deze workshop geknipt voor jou!

 

Boeiende en inspirerende vergaderingen

Tijdens de eendaagse workshop ontdek je een pak werkvormen om te gebruiken tijdens je...

Wanneer? 18/01/2018
Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen. Openbaar vervoer en parkeermogelijkheid op wandelafstand.

De strategische bijdrage van HR in je netwerk

Wat kan HR doen voor het realiseren van je strategie?
Hoe zet je de mensen juist in op een plaats in de organisatie?
Hoe zet je je personeel zo goed mogelijk in als middel om je doelstelling te organiseren?

Sprekers:

  • Dhr. Johan Hellings, algemeen directeur, AZ Delta zal spreken over “Zorg voor medewerkers in fusietijden”
  • Mevr. Danielle Van Landuyt, directeur personeel en organisatieondersteuning, Wit-Gele Kruis...
Wanneer? 18/01/2018
Waar? Hotel Serwir Koningin Astridlaan 57 9100 Sint-Niklaas

Zoals je op de website kan terugvinden biedt Present een gevarieerd vormingsaanbod voor vrijwilligers actief in zorgvoorzieningen. Ze plannen ook een interessante vorming om jou als vrijwilligersverantwoordelijke zo goed mogelijk te ondersteunen. Ze organiseren deze vorming op zes momenten en kiezen voor kleine groepen zodat interactie mogelijk is. Snel inschrijven is de boodschap!

Gehandicaptensector:...

Wanneer? 01/02/2018, 27/02/2018, 06/02/2018, 22/02/2018, 22/03/2018, 27/03/2018
Waar? diverse locaties

Wat in 2015 begon met een kleine workshop over erfgoed en dementie groeide gestaag maar zeker uit tot de publicatie- en vormingsreeksen ‘Erfgoed en Dementie’ (2015) en ‘Meer dan Erfgoed. Erfgoedcollecties, gezondheid en welzijn’ (2016). Hierop verder bouwend zette FARO samen met verschillende partners uit de cultureel-erfgoed- en zorgsector enkele langetermijnpiloottrajecten op. Al deze trajecten focussen op het inzetten van erfgoedcollecties om het welzijn en...

Wanneer? 15/02/2018
Waar? FARO Priemstraat 51 Brussel

In het voorjaar van 2018 komen een aantal internationale wetenschappers naar Leuven voor een interdisciplinaire samenwerking rond de...

Wanneer? 20/02/2018
Waar? Diverse locaties in Leuven

Haal meer uit je tijd 

Stapelt je werk zich op? Zit je hoofd vol en heb je het gevoel dat je steeds achter de feiten aanholt? Word je nerveus van alle mails, last-minute vragen en tussendoortjes van collega's? Voel je je gestresseerd en opgejaagd? En wil je terug controle over je werk en tijd ? Dan is deze opleiding er voor jou. 

 

Time management: meer bereiken, minder stress

In de opleiding 'Time management' leer je hoe je sterke resultaten kan boeken in minder tijd. Op een leuke, boeiende en...

Wanneer? 21/02/2018, 26/04/2018
Waar? De opleiding gaat door in de trainingsruimte van Tweetakt, Bolwerkstraat 5, 2018 Antwerpen.

Boost uw zorgnetwerk! De afgelopen periode hebben we allemaal hard ge(net)werkt aan ons netwerk. We hebben stappen gemaakt ingegeven door onze eigen ambities en plannen, gestuurd door minister Maggie De Block. We kunnen ondertussen al proeven van wat de meerwaarde is voor onze processen en onze klanten. En we zijn nog maar net vertrokken! Als we fris kijken en leren van trends en innovaties uit andere sectoren zijn er op korte termijn nog flinke stappen te maken.

Tijdens ons jaarlijks congres presenteert een selectie van boeiende sprekers een...

Wanneer? 22/02/2018
Waar? Feestzaal Zilte Zoen Nieuwe Steenweg 60 9140 Elversele-Temse

Wil je weten, waarom mondgezondheid belangrijk is voor de hersenfunctie, de behandeling van diabetes, de levenskwaliteit, …. ? en ben je zorgverlener in de ouderenzorg (verpleging, zorgkunde, logopedie, kinesitherapie, diëtiek... )?

Dan nodigen we je uit voor een interessante opleiding van 3 uur. Tegelijkertijd neem je ook deel aan onze studie.

Programma:

  • Presentatie over de relatie mondgezondheid - algemene gezondheid
  • Korte inleiding over BelRAI en het onderdeel gebit en mond
  • Uitleg over ons onderzoek: ontwikkeling van het nieuwe...
Wanneer? 22/02/2018, 01/03/2018, 08/03/2018
Waar? Opleidingscentrum KU Leuven Dekenstraat 2, Leuven (1,1km van het station)

Voor wie?

- Zorgverleners in de ouderenzorg (verpleging, verzorging, logopedie, diëtiek, kinesitherapie …)

Programma

- Presentatie over het belang van mondgezondheid voor de hersenfunctie, behandeling van diabetes, levenskwaliteit, ….
- Korte inleiding over BelRAI en het onderdeel "gebit en mond"
- Uitleg over ons onderzoek: verbeteren van het onderdeel “gebit en mond” van de BelRAI
- Deelnemers kijken naar een aantal foto’s van de mond met de vraag om deze te beoordelen

Praktische...

Wanneer? 22/02/2018, 01/03/2018, 08/03/2018
Waar? Dekenstraat 2, Leuven

Zonder vrijwilligers bestaat Similes niet. Zij zijn het kloppende hart, de handen én de voeten van onze vereniging! Ontdek hoe jij je ook kan inzetten voor onze familievereniging.

Wens je Similes het allerbeste? Heb je zin om ook je steentje bij te dragen en deel uit te maken van onze toffe en dynamische vrijwilligersploeg? Dan heb je een waaier aan mogelijkheden. Een luisterend oor bieden, een bewogen verhaal delen, de stem van familieleden laten klinken, een helpende hand aanreiken, onze missie uitdragen, ...

Wanneer? 24/02/2018
Waar? Kenniscentrum WWZ Lakensestraat 76 bus 2 1000 Brussel

Kan de krachtgerichte herstelvisie in het parcours van ernstig psychisch lijden krijtlijnen uitzetten voor een enigszins zinvol, levenswaardig bestaan? In de hoop ook dat de ondraaglijkheid van de pijn niet in een euthanasieverzoek hoeft uit te monden? Ann Callebert, psychologe en ervaringsdeskundige, verkent de mogelijkheden en grenzen van dit gevoelige thema in haar boek Herstel als antwoord op euthanasie? en in de bijhorende studie- en reflectienamiddag.

 

Wanneer? 27/02/2018
Waar? Sint-Michielsstraat 6, 3000 Leuven De grote aula van het Maria-Theresiacollege

INSPIRATIE-AVOND VOOR BESTUURDERS, LEDEN ALGEMENE VERGADERING & DIRECTIES

Lezing door Prof. dr. Hendrik Opdebeeck, Centrum voor Ethiek, Universiteit Antwerpen
Auteur van het boek 'Zingeving in Economie. Een utopie?' (Pelckmans, 2016)
Voorzitter van het interuniversitair SPES-forum voor Spiritualiteit in de Economie en de Samenleving

De zin van het leven zoeken in economie is vaak een utopie. Als we denken aan het aantal uitgebluste werknemers, de kloof tussen rijk en arm en ons bedreigd milieu, dan verliest de vrije markt als het...

Wanneer? 27/02/2018
Waar? De Oude Melkerij, Stationsstraat 143b, 8830 Hooglede-Gits