Studiedag 'Goed oud worden met dementie'

Dementie is beangstigend en toch gaan er stemmen op in het sociale, medische, filosofische en theologische landschap die benadrukken dat het leven mogelijkheden biedt, ondanks de achteruitgang van cognitieve vermogens. Kunnen we echt « goed oud worden met dementie »? Kan de tijd van de ziekte gezien worden als een periode waarin een zinvol leven mogelijk blijft?
Rondom mensen die getroffen zijn door dementie, zoeken families, vrienden, professionals en vrijwilligers wat hun aanwezigheid, zorg en vriendschap kan betekenen in deze nieuwe situatie. Hoe kan spiritualiteit bijdragen aan het weder-opbouwen van al deze relaties?

Vanwege de onzekerheid van de aanhoudende gezondheidscrisis hebben wij uiteindelijk gekozen voor een volledig online versie van de vormingsdag.

Na inschrijving en betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een link om alle presentaties en participatieve workshops bij te wonen.

Voor zij die betaald hebben, blijven de video’s van de presentaties toegankelijk op de website van het Academisch Centrum Praktische Theologie.

Alle presentaties en workshops worden een week na de vormingsdag ter beschikking gesteld op de website van het ACPT voor iedereen die heeft ingeschreven (restricted access).

Het programma vindt u op: https://resspir.org/actualites/goed-dement-oud-worden-een-kwestie-van-zi...

PS: De reeds betaalde inschrijvingen blijven geldig voor de online versie. In geval van annulering kunt u contact opnemen met elien.rogiers@kuleuven.be

Wanneer?

Van donderdag 22 oktober 2020 - 09:00 tot donderdag 22 oktober 2020 - 15:30

Waar?

Online
Andere

Contact gegevens

UC Louvain
Grand Place 45, bus L3.01.02,, 1348 Louvain-La-Neuve
NVT
elien.rogiers@kuleuven.be