SAVE THE DATE - Inspiratiedag ‘Van morele stress naar morele veerkracht’

“Morele stress? Ik ben net klaar in een kamer en merk dat de patiënt eigenlijk een verhaal wil beginnen. Dan denk ik onmiddellijk: oh nee, ik heb hier geen tijd voor. Eigenlijk wil ik wel luisteren, maar dan denk ik aan al die andere mensen die ik nog moet wassen. Ik begin zenuwachtig te worden en terwijl ik al naar de deur stap, hoor ik mezelf zeggen: ‘Ik ga dan maar weer hé. Het is erg druk’, en ik vlucht naar buiten. Dan sta je op de gang en denk je: ik had moeten kunnen luisteren!”

- Getuigenis van een zorgkundige -

Verso - HRwijs en Zorgnet-Icuro nodigen je graag uit voor de inspiratiedag ‘Van morele stress naar morele veerkracht’, op vrijdag 6 september in het Provinciehuis in Leuven.

Tijdens de voormiddag brengen we in kaart wat morele stress is en vertellen we waarom je best werkt aan een cultuur van morele veerkracht. Zorgnet-Icuropresenteert haar ‘Ethisch advies: Morele Stress in de Zorg’ én je krijgt de resultaten mee van het tweejarig Tetra-onderzoek ‘Van morele stress naar een cultuur van morele veerkracht’ van Hogeschool West-Vlaanderen Howest.

In de namiddag plannen we verdiepende workshops over hoe je in de praktijk kan werken aan morele veerkracht op de werkvloer.

Deze inspiratiedag is er voor iedereen binnen zorg en welzijn die aan de slag wil gaan met morele veerkracht.

Interesse? Noteer dan alvast vrijdag 6 september in je agenda! De definitieve uitnodiging volgt later.

Deze inspiratiedag is een samenwerking tussen Zorgnet-Icuro, Verso - HRwijs en Hogeschool West-Vlaanderen.

Wanneer?

vrijdag 6 september 2019 - 08:30

Waar?

Provinciehuis Leuven - Provincieplein 1, 3010 Leuven
Vlaams-Brabant