Palliatieve zorg is van iedereen

Het tweedaags congres ‘Palliatieve zorg is van iedereen’ vindt plaats op donderdag 12 en vrijdag 13 september 2019 in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. 

Dit congres wordt georganiseerd door INTEGRATE, een vier jaar durend onderzoeksprogramma van de End-of-Life Care Research Group (VUB-UGent) en KU Leuven LUCAS.

Op het programma staat een interessante mix van nieuwe onderzoeksresultaten en best practices uit de praktijk over de volgende thema’s:

  • palliatieve zorg voor mensen met dementie in woonzorgcentra (donderdagvoormiddag)
  • setting-overschrijdende samenwerking in palliatieve zorg (donderdagnamiddag)
  • opportuniteiten voor het beleid en de praktijk om palliatieve zorg beter te integreren (vrijdag)

De eerste congresdag is gericht tot een breed publiek van zorgverleners die met palliatieve zorg te maken krijgen, met een bijkomende focus op woonzorgcentra. Dag 2 richt zich tot een breed publiek van beleidsmakers en mensen uit de praktijk die verantwoordelijk zijn voor aspecten van palliatieve zorg en leken met interesse in palliatieve zorg.

Het inschrijvingsgeld voor het volledige congres bedraagt 150 euro. Het is ook mogelijk om 1 dag (80 euro) of een halve dag (45 euro) deel te nemen. Studenten krijgen korting. Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van een nieuw boek over 20 jaar palliatieve zorgonderzoek. 

Wanneer?

donderdag 12 september 2019 - 09:00
vrijdag 13 september 2019 - 09:30

Waar?

Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) Arduinkaai 7, 1000 Brussel
Andere

Contact gegevens

Integrate
Laarbeeklaan 103, 1090 Brussel
02 477 49 32
geertje.van.duijnhoven@vub.be