15/06/2022, 20:00 - 21:00 16/06/2022, 20:00 - 21:00 22/06/2022, 20:00 - 21:00 23/06/2022, 20:00 - 21:00
Ethiek en zingeving Algemene Ziekenhuizen Revalidatieziekenhuizen Woonzorg Geestelijke gezondheidszorg Eerste lijn

Online infomomenten over Postgraduaat ethiek van de zorg

Interesse in het postgraduaat procesbegeleider ethiek in zorginstellingen, maar zit je nog met enkele vragen? Volg dan een van de infomomenten.

Waarom een postgraduaat procesbegeleider ethiek in zorginstellingen?

  • De familie van een geriatrische patiënte neemt contact op met de sociale dienst. Ze zijn zeer bezorgd over de toestand van hun moeder en menen dat zij dringend moet opgenomen worden in een woonzorgcentrum. Omdat de patiënte zich daartegen verzet, willen ze haar wijsmaken dat ze enkele weken met vakantie mag … in dat woonzorgcentrum.
  • Een 85-jarige vrouw wil niet gewassen worden door een mannelijke verpleegkundige.
  • Een diabetespatiënt die gisteren nog moord en brand schreeuwde omdat er geen suikervrije confituur in huis was, zit vandaag stiekem de resterende gebakjes op te snoepen.
  • Een niet-gevaccineerde coronapatiënt neemt een bed in dat je eigenlijk nodig hebt voor een pas geopereerde kankerpatiënt. Bovendien zijn al je collega’s gloeiend kwaad op de vele antivaxers die al maanden stress op de afdeling veroorzaken.
  • Een bewoner met matige dementie die op de beveiligde afdeling opgenomen is, laat je alle dagen weten dat hij dood wil.   
  • De familie eist dat je hun vader fixeert in zijn rolstoel, waar de man in kwestie zich met klem tegen verzet ….

Sta jij ook vaak voor moeilijke vragen als je het goede wil doen in de zorg?

Dan is het postgraduaat procesbegeleider ethiek in zorginstellingen wellicht iets voor jou! Deze opleiding zal vanaf oktober 2022 doorgaan aan de Erasmus Hogeschool Brussel en wordt door WEPE begeleid.

Lees verder in deze folder

Locatie
Online
Eerste startdatum
Organisatie
WEPE
E-mail
info@wepe.be