Minisymposium 'ik, jij samen MENS'. Een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie

Inhoud

“Behandel mensen met dementie als gewone mensen, zoals jullie. Bekijk hen niet als mensen met dementie. Geen vooroordelen. Praat gewoon met hen. Er is onvoldoende kennis over wat dementie betekent. Stop niet bij het geven van een pilletje, maar help ons mee zoeken naar wat kwaliteit van het leven kan zijn. Vertel ons wat er bestaat en wat we zouden kunnen doen om te blijven genieten van het leven. We willen vooruitkijken. We willen dat je ons perspectief biedt.” In oktober 2018 stelde het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen het referentie-kader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie voor in het Vlaams Parlement. Paul, een man met dementie, opende de dag met een krachtige en persoonlijke getuigenis. Het referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met de-mentie inspireert thuiszorgvoorzieningen, woonzorgcentra en ziekenhuizen in hun huidige en toekomstige trajecten naar meer persoonsgerichte en afgestemde zorg en ondersteuning. In 2019 rollen we het referentiekader dementie verder uit in Vlaanderen via vormingen, studiedagen en pilootprojecten en dit dankzij de steun van de Vlaamse overheid en Cera. Op 21 november 2019 organiseren alle expertisecentra dementie een minisymposium over kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie. Wat is het referentiekader dementie? Hoe kan je het in je organisatie gebruiken? Hoe ga je aan de slag met de groeimeters in het boek? Hoe kan je de fundamenten concretiseren in het werken rond jongdementie of psychosociale ondersteuning voor de persoon met dementie en zijn mantelzorgers? Hoe brengen andere voorzieningen dit in de praktijk? Doelgroep Deze dag richt zich op medewerkers uit de thuiszorg, residentiële zorg en ziekenhuizen, die willen inzetten op meer persoonsgerichte en afgestemde zorg voor mensen met dementie. Docent Verschillende sprekers van de regionale expertisecentra dementie (vanuit goede praktijken), Herlinde Dely (medewerker kwaliteitsvolle zorg, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen) en Jurn Verschraegen (directeur, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen).

Data en plaats

Donderdag 21 november 2019 van 9u tot 16u30 De opleiding gaat door in de lokalen van Cera, Muntstraat 1, 3000 Leuven (op 10 minuten wandelen van het station van Leuven, zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer) Inschrijven Inschrijven kan via https://vorming.dementie.be Betalingsvoorwaarden De deelnameprijs is 89 euro (het boek ‘Ik, jij, samen MENS, een referentiekader voor kwaliteit van leven, wonen en zorg voor personen met dementie’ is inbegrepen in de prijs, inclusief broodjeslunch en drank). Je kan nog extra exemplaren van het boek bestellen bij je inschrijving (korting 10% op de winkelprijs).Bij inschrijving ontvang je van ons een factuur.

Wanneer?

Van donderdag 21 november 2019 - 09:00 tot donderdag 21 november 2019 - 16:30

Waar?

De opleiding gaat door in de lokalen van Cera, Muntstraat 1, 3000 Leuven (op 10 minuten wandelen van het station van Leuven, zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer)
Vlaams-Brabant