31/01/2024, 9:00 - 01/02/2024, 16:00
Personeel en Organisatie Kwaliteit Technologie en innovatie Ethiek en zingeving Communicatie Financiering Zorgbeleid Bestuur Algemene Ziekenhuizen

Masterclass ziekenhuizen

Op 31 januari en 1 februari 2024 gaat een nieuwe Masterclass voor nieuwe directieleden en hoofdartsen van algemene- en revalidatieziekenhuizen door. De Masterclass gaat door in Gent.

Als nieuwe leidinggevende binnen een ziekenhuis moet je rekening houden met complexe kaders. Deze Masterclass geeft een introductie in de belangrijkste beleidsdomeinen en specifieke thema’s die relevant zijn voor nieuwe directieleden en hoofdartsen.

Welke besluitvormingsprocessen liggen aan de basis van onze huidige en toekomstige werking? Op welke manier verdedigt Zorgnet-Icuro jullie belangen binnen dit geheel? Wat zijn samenwerkingsmodaliteiten voor de toekomst? Wat is de impact van de digitale (r)evolutie? Wat zijn ways forward in tijden van krapte op de arbeidsmarkt en welke belangrijke uitdagingen liggen er voor ons?

Kortom, deze Masterclass biedt kaders, krijtlijnen en handvatten om samen verder te bouwen aan de toekomst van ziekenhuizen. Deze masterclass biedt geen gedetailleerde informatie rond specifieke thema’s.

Er is ook tijd en ruimte om onderling te kruisbestuiven en te netwerken. Want samen weten en kunnen we meer.

Programma

31 januari

Alvast enkele thema's die aan bod zullen komen:

  • Introductie in Zorgnet-Icuro
  • Hoe komt het ziekenhuisbeleid van de overheid tot stand?
  • Omgaan met de krapte op de arbeidsmarkt
  • Ethisch leiderschap

We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.

1 februari

Alvast enkele thema's die aan bod zullen komen:

  • De digitale revolutie binnen ziekenhuizen
  • Het opzetten van samenwerkingsverbanden
  • Uitdagingen binnen ziekenhuizen

Afronding wordt voorzien om 16 uur.

Een definitief programma volgt in het najaar.

Doelgroep

Het programma van deze Masterclass richt zich in de eerste plaats op nieuwe directieleden en hoofdartsen van Algemene en Revalidatie Ziekenhuizen. De opleiding is voorbehouden voor leden van Zorgnet-Icuro. 

Deelname

Deelname kost 600 euro. Deze prijs is inclusief alle werkdocumenten, versnaperingen overdag én het diner op de avond van de tweedaagse. Deze prijs is exclusief een eventuele overnachting in Novotel Gent Centrum of ander hotel naar keuze. De overnachting is zelf te boeken en betalen. Inschrijven kan tot 27 december 2023.

Het maximaal aantal deelnemers is 25. We beperken ons tot 2 deelnemers per ziekenhuis.
De Masterclass gaat door vanaf 20 deelnemers.

Uw inschrijving is definitief na het registreren van uw gegevens. Door u in te schrijven engageert u zich voor betaling van het inschrijvingsgeld. De betaalinstructies ontvangt u in de bevestiging via e-mail. De factuur voor voldaan ontvangt u nadien. Kosteloos annuleren kan tot 27 december 2023. Bij annulering nadien is 100% van het inschrijvingsgeld verschuldigd. 

Lees hier de algemene voorwaarden voor vormingsactiviteiten van Zorgnet-Icuro

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de activiteit? Neem dan contact met Stephanie Devisscher (stephanie.devisscher@zorgneticuro.be). 
Heb je vragen over je inschrijving? Neem dan contact op met Kelly Vervondel (kelly.vervondel@zorgneticuro.be). 

Schrijf je in

 

Masterclass Algemene en Revalidatieziekenhuizen

31 januari en 1 februari 2024

 

DEELNEMER
FACTURATIEGEGEVENS
Facturatie-adres
Locatie
Novotel Gent, Hoogpoort 52,Gent Centrum.
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 511 80 08
E-mail
kelly.vervondel@zorgneticuro.be