29/11/2023, 9:00 - 18/01/2024, 16:00
Personeel en Organisatie Kwaliteit Technologie en innovatie Ethiek en zingeving Communicatie Financiering Zorgbeleid Bestuur Geestelijke gezondheidszorg

Masterclass Geestelijke Gezondheidszorg

Laatste kans om in te schrijven!

Op  29 en 30 november 2023 én 18 januari 2024 gaat de vierde sessie van de Masterclass voor nieuwe directies en diensthoofden geestelijke gezondheidszorg door.

De Masterclass GGZ bestaat uit een (residentiële) tweedaagse die doorgaat in Novotel Gent Centrum (met mogelijkheid tot overnachting) én een vervolgdag die doorgaat bij Zorgnet-Icuro in Brussel.

Als leidinggevende binnen de geestelijke gezondheidszorg moet je rekening houden met complexe kaders. Deze Masterclass geeft een introductie in de belangrijkste beleidsdomeinen en specifieke thema’s die relevant zijn voor nieuwe directies en diensthoofden.

Met welk wetgevend kader moet ik rekening houden in mijn beslissingen? Hoe zit de financiering precies in elkaar? Wat biedt het sociaal overleg? Wat mag ik verwachten? Wat is VSB precies en welke impact heeft het op de gebruiker, de familie, de zorgverlener en onze voorziening? Hoe kan ik werken rond kwaliteit fris en prikkelend maken/houden? Hoe kan ik waarden, normen en ethische dilemma’s actief bespreekbaar maken of houden? Wat is een mogelijk antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt? Wat kan jij in dit verhaal betekenen? Hoe zorg ik mee voor arbeidsvreugde en bevlogenheid bij mijn collega’s? Welke uitdagingen liggen voor ons en hoe bereiden we ons daar best op voor?

Kortom, deze Masterclass biedt een waaier aan informatie rond cruciale domeinen binnen jouw takenpakket en tal van mogelijkheden tot uitwisseling met collega’s.

Deze masterclass biedt geen gedetailleerde informatie rond specifieke thema’s.

Er is tevens veel tijd en ruimte om onderling te kruisbestuiven en te netwerken binnen een open en informele setting gedurende elk van de drie dagen (onder meer via specifieke methodieken, gezamenlijk diner, …). Want samen weten en kunnen we meer.

Programma

Dag 1: 29 november 2023, start om 9u30 (Novotel, Gent Centrum)

Alvast deze thema's komen aan bod:

  • Bestuurlijk landschap GGZ en wetgevend kader
  • Kwaliteitsbeleid
  • Ethisch leiderschap

Dag 2: 30 november 2023 (Novotel, Gent Centrum) 

Alvast deze thema's komen aan bod:

  • Omgaan met krapte op de arbeidsmarkt
  • Sociaal overleg
  • Uitdagingen in leiderschap

Dag 3: Vervolgdag 18 januari 2024 (Zorgnet-Icuro)

Alvast deze thema's komen aan bod:

  • Financiering
  • Vlaamse sociale bescherming
  • Public Mental Health
  • Netwerken...

Een definitief programma ontvangt u enkele dagen voor de Masterclass, samen met verdere praktische informatie.

Doelgroep

Het programma van deze Masterclass richt zich in de eerste plaats op nieuwe directieleden en diensthoofden (bij voorkeur met minder dan 3 jaar anciënniteit in de leidinggevende functie) van voorzieningen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. De opleiding is voorbehouden voor leden van Zorgnet-Icuro. 

Deelname

Deelname kost 775 euro. Deze prijs is inclusief alle begeleiding, werkdocumenten, versnaperingen overdag tijdens de 3 dagen én het diner op de eerste avond van de tweedaagse. Deze prijs is exclusief de overnachting in Novotel Gent Centrum of ander hotel naar keuze. De overnachting is zelf te boeken en rechtstreeks te betalen bij het hotel. Reservaties in het Novotel Gent kunnen verlopen via deze link.

Het maximaal aantal deelnemers is 25. We beperken ons tot maximaal 2 deelnemers per voorziening.
De Masterclass gaat door vanaf 20 inschrijvingen.

Inschrijven kan tot 10 november 2023. Uw inschrijving is definitief na het registreren van uw gegevens. Door u in te schrijven engageert u zich voor betaling van het inschrijvingsgeld. De betaalinstructies ontvangt u in de bevestiging via e-mail. De factuur voor voldaan ontvangt u nadien. Kosteloos annuleren is niet meer mogelijk na 20 oktober 2023. Bij annulering nadien is 100% van het inschrijvingsgeld verschuldigd. 

De kosten verbonden aan de hotelreservatie dient u rechtstreeks te regelen met het betrokken hotel.

Lees hier de algemene voorwaarden voor vormingsactiviteiten van Zorgnet-Icuro

Vragen?

Heb je vragen over de inhoud van de activiteit? Neem dan contact met Thierry Delrue (thierry.delrue@zorgneticuro.be)
Heb je vragen over je inschrijving? Neem dan contact met Tinne Vanwezel (tinne.vanwezel@zorgneticuro.be). 

Schrijf je in

Locatie
Novotel, Hoogpoort 52, Gent Centrum
Zorgnet-Icuro, Guimardstraat 1 1040 Brussel
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
02 511 80 08
E-mail
post@zorgneticuro.be