Master Class Wonen en Leven Voorjaar 2021 (Groep 1/2)

Van 2018 tot en met 2020 werden al 50 woonzorgcentra begeleid via een masterclass om meer Wonen en leven in hun huizen tot stand te brengen. Zij werken elk op hun eigen manier en tempo aan een cultuur in huis die bewoners meer regie geeft over hun leven en die medewerkers meeneemt naar meer eigenaarschap en professionaliteit in hun job. Ook in 2021 worden Master Classes Wonen en Leven georganiseerd.

Waar gaat het  over?

De focus is Wonen en leven versterken in huis. Er wordt vooral ingegaab op de cultuurverandering die dat met zich mee brengt. Als je deelneemt ga je sleutelen aan het DNA van je organisatie, of beter: je zoekt dat DNA terug op en versterkt het.   Elk huis kan zijn eigen weg gaan.  Geen copy-paste van elkaar of van een bepaald stappenplan. Co-creatie baant de weg.

Deelnemers geven aan dat hun mindset verandert en ze een heel nieuwe kijk krijgen op medewerkers en bewoners, op overleg en relatievorming, op leidinggeven, op dynamiek in de organisatie. Ze zijn enthousiast en gesterkt en merken nu al veranderende dynamieken in hun organisatie.

De Master Class

Het gaat om een diepgaande vorming van 5 dagen in een leergroep: een opstart in een tweedaagse en daarna nog 3 aparte dagen, gespreid over het voorjaar van 2021. Alles verloopt Covid-proof.

​Je sluit aan met twee mensen uit je voorziening. Dat geeft meer slagkracht. De ene heeft een stevig mandaat in de organisatie (directiefunctie, hoofd bewonerszorg), de ander is inhoudelijk sterk betrokken (begeleider wonen en leven, coördinator wonen en leven).

​Na deze vijfdaagse kan je aan de slag in eigen huis. Je kan ook kiezen om aan te sluiten bij een lerend netwerk om 4 keer per jaar van mekaar te leren. Ook dit netwerk wordt begeleid. Je hoeft de keuze pas te maken na de masterclass. Je kan van jaar tot jaar verlengen of stoppen met deelname in het netwerk. 

​De MasterClass wordt begeleid door Inge Singulé, oud medewerker Voca Training & Consult en zelfstandig procescoach. 

Praktisch

  • Deelname aan de Masterclass kost 1700 € per huis (twee personen), alles inbegrepen (ook logiekosten voor de tweedaagse). 
  • Deelname aan het lerend netwerk achteraf kost 1000 euro per jaar voor twee personen. 

Wanneer?

Van vrijdag 25 juni 2021 - 09:00 tot vrijdag 25 juni 2021 - 17:00

Waar?

Wordt nog meegedeeld
Andere

Contact gegevens

Woonleefwijzer.be
NVT NVT, NVT Brussel
NVT
annemie.vanden.bussche@ccv.be