Informatiemoment: verwelkoming studenten 4de jaar verpleegkunde op stage in geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg

In het academiejaar 2019-2020 gaan de eerste studenten bachelor verpleegkunde hun laatste jaar op stage. Dat zullen de eerste studenten zijn in het vernieuwde 4 jarig traject. Het extra jaar - en in het bijzonder het vierde opleidingsjaar - heeft als doel om verder te excelleren in noodzakelijke generieke competenties. Afgestudeerden zijn op die manier beter voorbereid om als verpleegkundige aan de slag te gaan in alle terreinen van de gezondheidszorg en maatschappelijk welzijn.
Een boeiende periode met veel uitdagingen voor zowel het werkveld als onderwijs om dat goed te organiseren. De studenten zullen 800u van hun laatste opleidingsfase doorbrengen op de werkvloer.

Dit onderwerp brengt vele vragen met zich mee over organisatie, stageverloop en begeleiding van de student.

Daarom organiseert Zorgnet-Icuro een studienamiddag waarbij je info krijgt over de laatste stand van zaken van het vernieuwde 4de jaar. Daarnaast voorzien we presentaties vanuit verschillende voorzieningen die zich aan het voorbereiden zijn om die studenten te ontvangen en te begeleiden. Op deze manier delen we informatie en kunnen we ideeën uitwisselen.

Voor wie?

Voor al wie geïnteresseerd is in de verdiepende stage van de opleiding bachelor verpleegkunde, in het bijzonder: directies, personeelsverantwoordelijken, kwaliteitscoördinatoren, …

Programma:

  • 12.30u: Verwelkoming + lunch
  • 13.30u: Uiteenzetting white paper contractstage
  • 13.45u: Stand van zaken contractstage
  • 14.00u: Praktijkvoorbeeld 1
  • 14.30u: Pauze
  • 14.45u: Praktijkvoorbeeld 2
  • 15.15u: Praktijkvoorbeeld 3
  • 15.45u: Praktijkvoorbeeld 4
  • 16.00u: Afsluitend woord

Kostprijs:

40 euro, enkel toegankelijk voor leden van Zorgnet-Icuro.

Inschrijving:

Klik hier om je online in te schrijven. Plaatsen zijn beperkt. De inschrijvingen worden definitief afgesloten op 17 april.

Als de studiedag volzet is, maken we een reservelijst aan. Op basis van het aantal inschrijvingen kan de studiedag mogelijks herhaald worden.

Meer informatie?

Wanneer?

Van woensdag 24 april 2019 - 12:00 tot woensdag 24 april 2019 - 16:30

Waar?

Zaal Brel – Belfius, Passage 44, Kruidtuinlaan 44 te 1000 Brussel
Andere