meeting
01/02/2022, 8:30 - 10:30
Personeel en Organisatie

Denk-werksessies voor leidinggevenden binnen de zorg - Hoe kan ik te midden van deze coronagolven ambassadeur blijven van de zorg? 2A (VOLZET)

De vierde golf zet leidinggevenden voor een veelheid aan nooit geziene uitdagingen. Het is een enorme uitdaging om doorheen de beperkingen, schaarste en onmogelijkheden ook de kansen en mogelijkheden te zien. 

Tijdens vijf online denk-werksessies diepen we, onder begeleiding van experten ter zake en samen met andere leidinggevenden binnen de zorg, deze thema’s uit en gaan we op zoek naar mogelijkheden en handvatten.

Volgende uitdagingen zetten we centraal: 

  • Ambassadeur zijn van de zorg in deze omstandigheden, hoe doe je dat?
  • De mogelijkheden binnen de onmogelijkheden; hoe werken met goed is ‘goed genoeg’?
  • Hoe blijf je staande in de spreidstand tussen de vele rollen en posities?
  • Hoe omgaan met de ethische dilemma’s? Pluisbloemen en ethisch leiderschap?
  • Schaarste en retentie van medewerkers: wat zijn nog mogelijkheden?

Deze sessieHoe kan ik te midden van deze coronagolven ambassadeur blijven van de zorg? (Lynn Cools & Karen Van Garsse)  

De context maakt de zorg vandaag uitdagend. We gaan dan thuis en buiten het werk wel eens klagen en zagen. Voeg daar nog het soms jammere beeld van de zorg door de buitenwereld aan toe.

Door negatief te praten over de zorg, houden we ongewild zelf ook in stand dat er weinig animo en enthousiasme is in de sector. We gaan in deze denk-werksessie op zoek naar waar we concreet impact op hebben en naar wat er wél kan.

Hoe maken we van onszelf en onze medewerkers (terug) ambassadeurs van de zorg? Wie of wat kan ondersteunen om onze verantwoordelijkheid daarin te nemen? Hoe kunnen we medewerkers inspireren in hun rol als ambassadeur? Welke methoden, ideeën, middelen bestaan er om het enthousiasme en de energie bij medewerkers te laten stijgen?

Praktische informatie

  • De kostprijs per sessie is 40 euro. Inschrijven kan tot 2 weken voor de effectieve sessie. U ontvangt een automatische bevestiging na inschrijving. Na afsluiten van de inschrijvingen krijgen alle deelnemers een factuur toegestuurd. Annuleren kan tot 2 weken voor de aanvang van de sessie.
  • Elke sessie duurt 2 uur en gaat digitaal door via Zoom. Elk thema wordt 2 keer aangeboden.
  • Er zijn minimum 18 en maximum 30 personen aanwezig. Per sessie zijn maximum 2 personen per voorziening aanwezig. Dit aanbod is exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.  
  • Gezien het aantal plaatsen per sessie beperkt is tot 30 personen, vragen we een engagement op vlak van aanwezigheid.
  • Enkele dagen vóór de sessie, ontvangt u de link voor de sessie waarmee u 15 minuten voor aanvang kan inloggen om deel te nemen.

Over de sprekers

Karen Van Garsse, coach voor leiders en (team)leiderschap, organisatiecoach (innovatieve arbeidsorganisatie en systemische bril). Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen en geeft training in krachtgericht coachen, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die eigenaarschap bevordert. Karen maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Lynn Cools, verpleegkundige en voormalig directeur van een woonzorgcentrum, begeleidt als organisatiecoach zorgorganisaties in verandertrajecten (visie- en strategieontwikkeling innovatieve arbeidsorganisatie (structuur en cultuur), leiderschap, teamsamenwerking, communicatie). Lynn maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Locatie
Online
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
+3225118008
E-mail
karolien.vermeiren@zorgneticuro.be