meeting
14/03/2022, 8:30 - 10:30
Personeel en Organisatie

Denk-werksessies voor leidinggevenden binnen de zorg - Hoe balanceer ik tussen de vele rollen die ik opneem? 4B

De vierde golf zet leidinggevenden voor een veelheid aan nooit geziene uitdagingen. Het is een enorme uitdaging om doorheen de beperkingen, schaarste en onmogelijkheden ook de kansen en mogelijkheden te zien. 

Tijdens vijf online denk-werksessies diepen we, onder begeleiding van experten ter zake en samen met andere leidinggevenden binnen de zorg, deze thema’s uit en gaan we op zoek naar mogelijkheden en handvatten.

Volgende uitdagingen zetten we centraal: 

  • Ambassadeur zijn van de zorg in deze omstandigheden, hoe doe je dat?
  • De mogelijkheden binnen de onmogelijkheden; hoe werken met goed is ‘goed genoeg’?
  • Hoe blijf je staande in de spreidstand tussen de vele rollen en posities?
  • Hoe omgaan met de ethische dilemma’s? Pluisbloemen en ethisch leiderschap?
  • Schaarste en retentie van medewerkers: wat zijn nog mogelijkheden?

Deze sessieHoe balanceer ik tussen de vele rollen die ik opneem? (Karen Van Garsse, Mieke Van Gramberen en Lynn Cools)

Soms heb je als leidinggevende een beslissing te nemen waar je het als mens niet gemakkelijk mee hebt. Je persoonlijke rol ‘vecht’ dan wel eens met je professionele rol. Op andere momenten heb je moeilijke keuzes te maken tussen goed doen voor de ene waardoor je het onbewust lastiger maakt voor anderen. 

We gaan in deze denk-werksessie aan de slag om helder te krijgen wat belangrijk is als leidinggevende, als teamcoach, wat belangrijk is voor de organisatie en wat belangrijk is voor jezelf. We gaan kijken hoe we deze diverse waarden meer met elkaar in evenwicht kunnen brengen. Samen zoeken we naar een en-en-verhaal in plaats van een of-of-verhaal.

Praktische informatie

  • De kostprijs per sessie is 40 euro. Inschrijven kan tot 2 weken voor de effectieve sessie. U ontvangt een automatische bevestiging na inschrijving. Na afsluiten van de inschrijvingen krijgen alle deelnemers een factuur toegestuurd. Annuleren kan tot 2 weken voor de aanvang van de sessie.
  • Elke sessie duurt 2 uur en gaat digitaal door via Zoom. Elk thema wordt 2 keer aangeboden.
  • Er zijn minimum 18 en maximum 30 personen aanwezig. Per sessie zijn maximum 2 personen per voorziening aanwezig. Dit aanbod is exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.  
  • Gezien het aantal plaatsen per sessie beperkt is tot 30 personen, vragen we een engagement op vlak van aanwezigheid.
  • Enkele dagen vóór de sessie, ontvangt u de link voor de sessie waarmee u 15 minuten voor aanvang kan inloggen om deel te nemen.

Over de sprekers

Karen Van Garsse, coach voor leiders en (team)leiderschap, organisatiecoach (innovatieve arbeidsorganisatie en systemische bril). Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen en geeft training in krachtgericht coachen, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die eigenaarschap bevordert. Karen maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Mieke Van Gramberen, is arbeidssociologe, deed ervaring op als organisatiedeskundige - onder meer als algemeen directeur van Flanders Synergy (ondertussen Workitects). Ze is auteur van het boek ‘Goestingsarchitecten’. Ze verleent advies in maatschappelijk georiënteerde organisaties met als speerpunt inzichten inzake innovatieve arbeidsorganisatie.

Lynn Cools, verpleegkundige en voormalig directeur van een woonzorgcentrum, begeleidt als organisatiecoach zorgorganisaties in verandertrajecten (visie- en strategieontwikkeling innovatieve arbeidsorganisatie (structuur en cultuur), leiderschap, teamsamenwerking, communicatie). Lynn maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Locatie
Online
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
+3225118008
E-mail
karolien.vermeiren@zorgneticuro.be