meeting
24/02/2022, 8:30 - 10:30
Personeel en Organisatie

Denk-werksessies voor leidinggevenden binnen de zorg - De mogelijkheden binnen de onmogelijkheden: hoe werken met goed is goed genoeg? 1A (VOLZET)

De vierde golf zet leidinggevenden voor een veelheid aan nooit geziene uitdagingen. Het is een enorme uitdaging om doorheen de beperkingen, schaarste en onmogelijkheden ook de kansen en mogelijkheden te zien. 

Tijdens vijf online denk-werksessies diepen we, onder begeleiding van experten ter zake en samen met andere leidinggevenden binnen de zorg, deze thema’s uit en gaan we op zoek naar mogelijkheden en handvatten.

Volgende uitdagingen zetten we centraal: 

  • Ambassadeur zijn van de zorg in deze omstandigheden, hoe doe je dat?
  • De mogelijkheden binnen de onmogelijkheden; hoe werken met goed is ‘goed genoeg’?
  • Hoe blijf je staande in de spreidstand tussen de vele rollen en posities?
  • Hoe omgaan met de ethische dilemma’s? Pluisbloemen en ethisch leiderschap?
  • Schaarste en retentie van medewerkers: wat zijn nog mogelijkheden?

Deze sessie: De mogelijkheden binnen de onmogelijkheden: hoe werken met goed is goed genoeg? (Lynn Cools & Karen Van Garsse)          

Veel zorgmedewerkers ervaren onrust gedreven door het gevoel te weinig te doen voor hun bewoner, patiënt. Ook als leidinggevende botsen we op grenzen. Als taakeisen hoger zijn dan wat je zelf, een medewerker of een team kan presteren, dan ontstaat werkstress.

Als leidinggevende willen we medewerkers bijstaan in het zoeken naar evenwicht tussen het wenselijke en het haalbare, tussen wat de organisatie vraagt en wat de zorgvrager vraagt, tussen wat je wil en kan doen… Het is continu balanceren binnen dit spanningsveld.

Hoe kan je medewerkers ondersteunen in het stellen van prioriteiten, in het veilig durven anders doen, in het rust vinden dat goed, goed genoeg is? Hoe kan je flexibiliteit mogelijk maken door onder andere regelcapaciteit te geven aan medewerkers, door het over disciplines heen samenwerken te stimuleren…? Hoe kan je de mindset van jezelf, je team, je medewerkers beïnvloeden waardoor de mogelijkheden blijvend gezien worden?

Praktische informatie

  • De kostprijs per sessie is 40 euro. Inschrijven kan tot 2 weken voor de effectieve sessie. U ontvangt een automatische bevestiging na inschrijving. Na afsluiten van de inschrijvingen krijgen alle deelnemers een factuur toegestuurd. Annuleren kan tot 2 weken voor de aanvang van de sessie.
  • Elke sessie duurt 2 uur en gaat digitaal door via Zoom. Elk thema wordt 2 keer aangeboden.
  • Er zijn minimum 18 en maximum 30 personen aanwezig. Per sessie zijn maximum 2 personen per voorziening aanwezig. Dit aanbod is exclusief voor leden van Zorgnet-Icuro.  
  • Gezien het aantal plaatsen per sessie beperkt is tot 30 personen, vragen we een engagement op vlak van aanwezigheid.
  • Enkele dagen vóór de sessie, ontvangt u de link voor de sessie waarmee u 15 minuten voor aanvang kan inloggen om deel te nemen.

Over de sprekers

Karen Van Garsse, coach voor leiders en (team)leiderschap, organisatiecoach (innovatieve arbeidsorganisatie en systemische bril). Ze is gespecialiseerd in kracht- en zijnsgericht coachen en geeft training in krachtgericht coachen, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die eigenaarschap bevordert. Karen maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Lynn Cools, verpleegkundige en voormalig directeur van een woonzorgcentrum, begeleidt als organisatiecoach zorgorganisaties in verandertrajecten (visie- en strategieontwikkeling innovatieve arbeidsorganisatie (structuur en cultuur), leiderschap, teamsamenwerking, communicatie). Lynn maakt deel uit van het collectief Transformatie in zorg.

Locatie
Online
Eerste startdatum
Organisatie
Zorgnet-Icuro
Telefoon
+3225118008
E-mail
karolien.vermeiren@zorgneticuro.be