Dementievriendelijke woonomgeving: hoe het wonen en leven vorm en invulling geven

Inhoud

De invloed van de materiële omgeving op ons welbevinden en functioneren is groter dan vermoed. Dit geldt in het bijzonder voor kwetsbare mensen, zoals personen met dementie. De vraag rijst hoe we de persoon met dementie kunnen ondersteunen via architectuur en inrichting van de woonomgeving. > Wat maakt dat de persoon met dementie houvast vindt in zijn omgeving? > Hoe kan de inrichting bijdragen tot wonen en leven, ook tussen zorg- en georganiseerde activiteiten in? > Wat bevordert het contact tussen bewoners, bezoekers en zorgverleners? > Hoe richt je daartoe het beste een woonkamer in? > Wat is het belang van kleuren en licht? > Hoe zorg je ervoor dat mensen met dementie makkelijk hun weg vinden? Op deze en soortgelijke vragen proberen we tijdens deze vormingsdag een antwoord te formuleren. We vertrekken hierbij vanuit wetenschappelijk onderzoek en concrete goede praktijken. Je gaat naar huis met praktische en haalbare inzichten. Doelgroep Iedereen, die binnen de context van een woonzorgcentrum, wil zoeken naar de meest optimale leefomgeving van personen met dementie. Maximum aantal deelnemers: 25 Docent Patrick Verhaest, klinisch psycholoog, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en mede-auteur van het boek ‘Architectonica, een thuis voor mensen met dementie’.

Data en plaats

Vrijdag 22 november 2019 van 9u30u tot 16u30 De opleiding gaat door in Bibliotheek Permeke (zaal Sierra – ingang via de Muizenstraat), De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen. De locatie ligt op 10 minuten wandelen van het station Antwerpen-Centraal. Inschrijven Inschrijven kan via https://vorming.dementie.be Betalingsvoorwaarden De deelnameprijs is 89 euro (inclusief hand-outs, broodjeslunch en drank).Na inschrijving ontvang je van ons een factuur. Deelnemers aan deze cursus kunnen het boek ‘Architectonica, een thuis voor mensen met dementie’ bestellen aan het gunsttarief van 30 euro (normale prijs: 37.5 euro). Via het inschrijvingsformulier kan je je bestelling mee doorgeven.Op de vormingsdag bezorgen we je bestelling

Wanneer?

Van vrijdag 22 november 2019 - 09:30 tot vrijdag 22 november 2019 - 16:30

Waar?

De opleiding gaat door in Bibliotheek Permeke (zaal Sierra – ingang via de Muizenstraat), De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen. De locatie ligt op 10 minuten wandelen van het station Antwerpen-Centraal.
Antwerpen

Contact gegevens

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen
Lokkaardstraat 8, 2018 Antwerpen
36095614
info@dementie.be