Dementie en het lerend vermogen (2-daagse)

Inhoud

Mensen met dementie kunnen nog leren! Dankzij de toepassing van dit lerend vermogen is het mogelijk antwoord te geven op vragen als: > Hoe leer ik iemand de weg naar de bakker of zijn eigen kamer weer te vinden? > Hoe leer ik iemand omgaan met moderne hulpmiddelen zoals een automatische pillendoos, een tablet of een spelcomputer? > Hoe leer ik iemand af om 100 keer per dag dezelfde vraag te stellen? > Hoe leer ik iemand af om kamers van anderen binnen te lopen? Tijdens de opleiding worden kennis en vaardigheden overgedragen en wordt er ook geoefend met eigen casuïstiek. De in deze opleiding aangereikte inhoud is gebaseerd op het boek ‘(Op)nieuw geleerd, oud gedaan: over het lerend vermogen van mensen met dementie’ van Ruud Dirkse e.a. “Het mooie is dat mensen zichzelf weer gaan respecteren, trots zijn en dat ze weer erkenning krijgen voor wie ze zijn”. – T. Heuver, verpleegkundige

Doelgroep Alle geïnteresseerde zorg- en hulpverleners, zowel uit de thuiszorg als de residentiële sector, die interesse hebben in dementie en het lerend vermogen.

Maximum aantal deelnemers: 15

Docent Kathleen Vandenbroucke, ergotherapeut en dementie-expert bij regionaal expertisecentrum dementie Sophia 

Inschrijven kan via https://vorming.dementie.be Betalingsvoorwaarden De deelnameprijs is 195 euro. In dit bedrag is het cursusmateriaal, lunch en drank inbegrepen.Bij inschrijving ontvang je van ons een factuur.

Wanneer?

Van dinsdag 21 april 2020 - 09:30 tot dinsdag 21 april 2020 - 16:00
Van dinsdag 12 mei 2020 - 09:30 tot dinsdag 12 mei 2020 - 16:00

Waar?

De opleiding vindt plaats bij regionaal expertisecentrum dementie brOes, Haachtsesteenweg 76, 1210 Sint-Joost-ten-Node. De locatie ligt op 10 minuten wandelen van het station van Brussel-Noord.
Antwerpen

Contact gegevens

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen
Lokkaardstraat 8, 2018 Antwerpen
+0236095614
info@dementie.be

Andere activiteiten