CrossCare – Eindevent

LiCalab was de voorbije jaren één van de trotse partners van het project CrossCare. Dit project stimuleert innovaties in de zorg in de ruime grensregio Vlaanderen-Nederland. Het project loopt nu stilaan ten einde en zal op 2 februari 2021 haar belangrijkste resultaten en lessen delen op een online eindevenement.

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt sinds de lente van 2016 innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties door verschillende zorgproeftuinen en beschikte over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund (bekijk het filmpje hier).

Al heel snel na de start van het project bleek dat er bij bedrijven en zorgorganisaties een enorme vraag was om deel te nemen. In totaal hebben 179 enthousiaste zorginnovaties zichzelf aangemeld. Hieruit werden uiteindelijk 24 zorginnovaties geselecteerd om deel te nemen en, in samenwerking met de proeftuinen, een stap verder te komen. Dit project wordt nu afgerond met een (digitaal) eindevenement 'InnoLeren: samen innoveren, samen leren' op dinsdag 2 februari 2021 van 15.30 tot 17.30 uur. Op dit event komen we digitaal samen om de mooie resultaten te delen en een aantal van de meest tot de verbeelding sprekende innovaties te tonen.

Bram De Kort, directeur van het subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland, omschrijft het zo: “De resultaten van CrossCare worden pas écht duidelijk als je de concrete zorginnovaties ziet die bedrijven, in samenwerking met de proeftuinen, hebben gerealiseerd. Zoals de inflatables van Ergotrics of het beweegtoestel van IPitup vzw. Dat zijn voor mij de tastbare, mooie resultaten van CrossCare”. Tijdens het evenement zullen een aantal van deze zorginnovaties in de kijker gezet worden.

Wanneer?

Van dinsdag 2 februari 2021 - 15:30 tot dinsdag 2 februari 2021 - 17:30

Waar?

Online
Andere

Contact gegevens

LiCaLab
Campus Blairon 280, 2800 Turnhout
0475 48 28 70
ingrid.adriaensen@licalab.be