Creatief omgaan met agitatie en agressie

Inhoud

Op een kwaliteitsvolle wijze omgaan met agitatie en agressie binnen de zorg voor mensen met dementie vraagt van de hulpverlener veel creativiteit en deskundigheid. Vooral wanneer de persoon met dementie de vaardigheid verliest tot zelfreflectie en gesprek moeten we als hulpverlener op zoek gaan naar de kwetsbaarheid en mogelijke uitlokkende factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan van agitatie en agressie. Op deze vormingsdag: > Verkennen we de begrippen agitatie en agressie > Geven we een korte toelichting bij de impact van dementie om agitatie en agressie beter te kunnen kaderen > Onderzoeken we mogelijke uitlokkende factoren en formuleren we concrete tips> Staan we stil bij de meerwaarde van het crisisontwikkelingsmodel en vroegsignaliseringsplan > Oefenen we een aantal fysiek verweervormen om zich snel uit een bedreigende situatie te kunnen bevrijden.

Doelgroep Deze vormings- en workshopdag richt zich naar allen die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle omgang met agitatie en agressie in relatie tot personen met dementie. Professionele hulpverleners binnen de residentiële setting, thuiszorg en ziekenhuizen.

Maximum aantal deelnemers: 22

Docent Hilde Henderyckx, afdelingscoördinator in PZ Onze-Lieve-Vrouw in Brugge

Inschrijven kan via https://vorming.dementie.be Betalingsvoorwaarden De deelnameprijs is 89 euro (inclusief hand-outs, broodjeslunch en drank).Bij inschrijving ontvang je van ons een factuur.

Wanneer?

Van donderdag 30 januari 2020 - 09:30 tot donderdag 30 januari 2020 - 16:30

Waar?

De opleiding vindt plaats bij regionaal expertisecentrum dementie Sophia in de meetinglounge (derde verdieping) van Budalys, Dam 2B te 8500 Kortrijk. Op 10 minuten wandelen van het station. Parkeren kan ondergronds in de parking ‘Budabrug’ onder Budalys (7 euro voor ganse dag) of bovengronds op de Broelparking (4 euro voor ganse dag). Meer info op www.parko.be
West-Vlaanderen

Contact gegevens

Expertisecentrum Dementie Vlaanderen
Lokkaardstraat 8, 2018 Antwerpen
+0236095614
info@dementie.be