CHi-opleiding: Zorg op maat voor jongeren en jongvolwassenen met kanker (AYA's)

Gepaste zorg voor jongeren en jongvolwassenen met kanker betekent een multidisciplinaire, geïntegreerde zorg voor patiënten die unieke en diverse noden hebben door hun leeftijd en de levensfase waarin ze zich bevinden. AYA's (Adolescents and Young Adults with cancer) worden in deze levensfase met een levensbedreigende ziekte geconfronteerd en ervaren daarom specifieke noden en problemen. Iemand tussen 16 en 35 jaar oud zit midden in allerlei 'ontwikkelingen'. Op fysiek vlak, maar ook op vlak van werk, studie, gezinsleven, sociaal leven. Kanker onderbreekt deze normale ontwikkeling abrupt en soms voor langere tijd. Veel jongvolwassenen verliezen na een kankerdiagnose een deel van hun pas verworven autonomie, relaties komen onder druk te staan, studie en werk staan een tijd stil. Ook onverwachte gevolgen, zoals onvruchtbaarheid of andere neveneffecten, beïnvloeden blijvend hun leven. Als zorgverlener sta je voor de taak om hen hier zo goed mogelijk in te ondersteunen, maar soms komt het ook heel dichtbij.

In samenwerking met AYA's, Kom op tegen Kanker, Care4AYA, artsen, psychologen, sociaal werkers, verpleegkundigen en andere zorgverleners stelden we een opleiding samen om de deelnemers de kans te geven specifieke kennis en vaardigheden te verwerven in de zorg voor deze doelgroep.
Deze vierdaagse opleiding staat open voor zorgverleners die in contact komen met AYA's en zich willen verdiepen in deze doelgroep. Indien grote belangstelling, geven we voorrang aan zorgverleners uit verschillende settings. Bij aanvang van de opleiding wordt een korte e-learning bezorgd als achtergrond. De bezoekdag in Nederland (dag 4) is niet verplicht. Er kan ook afzonderlijk ingeschreven worden om enkel deze dag bij te wonen. Voor deelnemers aan de volledige opleiding is deze dag gratis.

Discipline: Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende

Prijs: 150 euro

Meer info en inschrijven: https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-zorg-op-maat-voor-jonger...

Wanneer?

vrijdag 24 april 2020 - 09:30
vrijdag 8 mei 2020 - 09:30
vrijdag 2 oktober 2020 - 09:30

Waar?

Sodiwe Zalen, Van Benedenlaan 34, 2800 Mechelen
Antwerpen

Contact gegevens

Cédric Hèle Instituut
Bruul 52/4, 2800 Mechelen
015 21 81 91
info@cedric-heleinstituut.be