CHi-opleiding: Thematische intervisie voor verpleegkundigen in oncologie

Intervisie heeft tot doel de werkbekwaamheid van de onco-verpleegkundige in het werken met kankerpatiënten en hun omgeving, te vergroten. Hoe werk je samen met anderen, hoe treed je op in moeilijke en belastende situaties, hoe ga je om met ernstige emoties, hoe maak je een oordeel of analyse... Vertrekkend van de eigen persoon, de aanwezige kennis en vaardigheden wordt er gezocht hoe het werken met patiënten, families en de samenwerking met andere disciplines bevorderd kan worden.

Er wordt telkens een halve dag in kleine groepen gewerkt aan thema's en casussen die door de deelnemers zelf worden aangebracht. Dit onder begeleiding van een ervaren intervisor met klinische ervaring in oncologie, die het proces van uitwisseling en verdieping tussen de leden van de groep begeleidt en bevordert.

Programma:

Wat komt aan bod?
- waardevolle interacties met verpleegkundig consulenten/specialisten uit verschillende ziekenhuizen
- inbreng van casussen
- theoretische kaders rond mogelijke onderwerpen als communicatie (hoe omgaan met moeilijke patiënten, communiceren met naasten, …) en psychosociale thema’s (rouw en verlies, seksualiteit, sociale aspecten,…)
- aandacht voor zelfzorg

Prijs: 200 euro

Meer info en inschrijven: https://www.chicom.be/evenementen/chi-opleiding-thematische-intervisie-v...

Wanneer?

vrijdag 11 september 2020 - 09:30
vrijdag 16 oktober 2020 - 09:30

Waar?

De Blauwput - Jeugdhostel Leuven, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven
Vlaams-Brabant