CHi-opleiding: Kennismaking en integratie van cognitief-gedragstherapeutische inzichten binnen de psycho-oncologie

Je zal kennismaken met het gedragstherapeutisch werkkader. Aan de hand van het KOP-model zullen we aantonen hoe kortdurende interventies kunnen opgesteld worden. Aan de hand van casussen demonstreren we gedragsanalyses met bijhorende  cognitieve herstructurering en de mogelijkheden/beperkingen binnen oncologie. Er wordt ingegaan op technieken om spanning te reduceren, maar ook om specifieke problemen zoals prikangst, claustrofobie, braakfobie, … en paniekaanvallen aan te pakken. We maken ook ruimte voor psycho-educatie binnen oncologie en gedragstherapeutisch werken met rouw.

Schrijf je in via de website van CHiCom.

Discipline: Psycholoog

Prijs: 300,00 euro

Deze opleiding wil de deelnemers laten kennismaken met enkele basisprincipes van het gedragstherapeutisch werken. Naast dit kader worden er handvaten aangereikt om met specifieke problematieken  aan de slag te gaan. Gedurende de opleiding wordt het geleerde steeds afgestemd op het werken in een oncologische setting.

Achtergrond: De diagnose en behandeling van kanker betekent een crisis in een mensenleven. Kanker kent meer en meer een chronisch verloop waardoor het vaak een blijvende inspanning vraagt voor de patiënt en zijn familie om hier mee om te gaan. Patiënten krijgen te maken met psychologische en emotionele klachten die ziektegerelateerd zijn en die kaderen in een verwerkingsproces. Onco-psychologen bieden support zowel op de eerste lijn als op de tweede lijn. Zij  kunnen door middel van kortdurende interventies een belangrijke rol spelen/steun bieden in het ondersteunen van de natuurlijke copingmechanismen.   Daarnaast komen ze in contact met patiënten die comorbiditeit hebben/ontwikkelen (angst, depressie, …) waardoor zowel het copingproces als de medische behandeling gecompliceerd kan worden.

Wanneer?

Van vrijdag 1 februari 2019 - 09:30 tot vrijdag 1 februari 2019 - 16:30
Van vrijdag 15 februari 2019 - 09:30 tot vrijdag 15 februari 2019 - 16:30

Waar?

The Human Link, Grotesteenweg 93, 2600 Berchem
Antwerpen