Boekvoorstelling Zingeving bij herstel (organisatie: Garant-uitgevers)

Garant-Uitgevers
nodigen u van harte uit op de boekvoorstelling

Zingeving bij herstel
Helende perspectieven in dialoog
met
Walter Krikilion

In dit boek belicht Walter Krikilion een aantal kernkwaliteiten en basisattitudes die bijdragen tot de beleving van zin in een proces van herstel. Concreet: bezieling en hoop, aandacht en ontvankelijkheid, de integratie van herinneringen in je levensverhaal, de omgang met schuldervaringen, kwetsbaarheid als kracht, tochtgenootschap, zorg als gedeeld gegeven, verbondenheid en ruimhartigheid.

In elk hoofdstuk gaat de auteur met een gesprekspartner in dialoog. Het gaat om mensen met diverse functies, disciplines en praktijkcontexten. Ze komen ook uit diverse domeinen: welzijn en preventie, gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg en forensische zorg. Er is ook een levensbeschouwelijke diversiteit; en het gaat om zowel professionals als ervaringsdeskundigen. Concreet: Ulrike Dausel, Yvonne Denier, Marc Eneman, Anne-Mie Jonckheere, Griet Leysen, Lieve Lodewyckx, Liesbet van Bos en Walter Van Gorp. Hans Verbiest schreef het Voorwoord.

Tijdens de boekvoorstelling zullen na een inleidende presentatie van Walter Krikilion enkele gesprekspartners het woord nemen. Aansluitend volgt een uitwisseling met het publiek.

Walter Krikilion, theoloog en psychotherapeut, is werkzaam als stafmedewerker patiëntenzorg in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum van Geel en in een therapiepraktijk (Turnhout). Zijn aandachtsgebieden betreffen: zingeving, levensbeschouwing, ethiek en cliëntenparticipatie. Hij publiceerde onder meer Geestelijke gezondheidszorg in het licht van zingeving en spiritualiteit (Garant).

 

Woensdag, 10 april 2019, 18.00 uur - 20.00 uur

Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen
vlakbij Centraal Station en Parking Centraal - routebeschrijving

Deelnemen is gratis, aanmelden is noodzakelijk.

Wilt u aanwezig zijn, klik hier.
Of telefoneer naar Garant: +32 (0)3 2312900.
Meer informatie over conferenties op Het Boekenpodium? Klik hier.

Wanneer?

Van woensdag 10 april 2019 - 18:00 tot woensdag 10 april 2019 - 20:00

Waar?

Somersstraat 13-15, 2018 Antwerpen vlakbij Centraal Station en Parking Centraal
Antwerpen