Blind positioneren in de klassieke radiologie - technologen MB en verpleegkundigen

DOELGROEP EN SITUERING

Deze interactieve en praktijkgerichte opleiding richt zich tot technologen medische beeldvorming en verpleegkundigen die professioneel actief zijn op een dienst radiologie. Je leert aan de hand van landmarks de positie van patiënten en de röntgenbuis klassieke röntgenopnames maken zonder doorlichting. Door de volgehouden aandacht op de hoeveelheid stralingsbelasting van medische oorsprong op de patiënt/cliënt wordt “blind positioneren” steeds belangrijker. Het FANC heeft hiervoor ook speciale aandacht in haar nieuwe KB.

PROGRAMMA

In deze cursus leer je blind positioneren, inclusief alle informatie die je nodig hebt om deze procedures met zo weinig mogelijk stralingsbelasting uit te voeren, zoals: het correct uitvoeren van procedures; correct toepassen van de technologie; gebruik maken van landmarks; handvaten voor beeldanalyse. Je krijgt de basisprincipes mee van technologie, beeldherkenning, beeldvorming. A.d.h.v. opgestelde skeletten, modellen, 3D-weergaven en tekeningen wordt jouw kennis over de musculoskeletale anatomie bijgestuurd. Dit is nodig om het blind positioneren zo goed mogelijk toe te passen en onder de knie te krijgen. De radiologische XR procedures voor skelet krijg je theoretisch uitgelegd en mag je praktisch trainen in een skillslab met medestudenten (zonder straling) en antropomorfe fantomen.

Theorie en praktijk

De opleiding omvat 4,5 dagen theorie en 2 dagen praktijk. De praktijklessen gaan door in het zeer goed uitgeruste skillslabs van de opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapie.
Theorie alleen is ook mogelijk. De theorie bieden we aan op 3 campussen: Brussel, Sint-Niklaas of Gent.
De praktijk gaat steeds door in de skillslabs te Brussel.

Klik op deze link voor meer informatie.

Kostprijs

Theorie + praktijk: €795.
Theorie: €495.
Prijzen zijn inclusief syllabus en catering ( broodjeslunch en koffiepauze)

Inschrijven

Je kiest bij inschrijving de reeks van de gewenste locatie. Per reeks is een minimum aantal deelnemers vereist: 20 voor theorie, 12 voor praktijk.

Wanneer?

maandag 28 september 2020 - 09:00

Waar?

Odisee campussen Brussel, Gent en Sint-Niklaas
Andere